Zdeněk Pohlreich

Pochoutky na grilu nám připravuje moderátor pořadu Ano, šéfe! či Na nože Zdeněk Pohlreich. Ten se narodil 10.4.1957 a po absolvování povinné školní docházky na gymnáziu si jako ne zrovna vzorný student musel zvolit vhodný obor. Daloby se říci, že čirá nahoda ho zavála na hotelovou školu. To co původně považoval akorát za menší zlo si zamiloval a pokračoval v rozvoji odbornosti na Institute of Business Studies. Do roku 1989 pracoval povětšinou v pražských hotelích a restauracích. Po revoluci emigroval do Nizozemska, kde působil jako šéfkuchař v restauraci Het Schellinkje. O dva roky později přesedlal do Austrálie, kde si opět rozšířil své znalosti v restauraci La Guillotine. V roce 1993 se vrátil do Čech a působil na postu šéfkuchaře v renomovaných hotelech. V květnu 2007 se dostává do Café Imperial, kde kraluje dodnes.



Praxe

2007 - současnost | Café Imperial a podnik Divinis - šéfkuchař a provozovatel
2004 - 2007 | hotel Prague Marriott, šéfkuchař a odpovědný vedoucí pro Marriott a Renaissance
2002 - 2004 | hotel Renaissance Praha - šéfkuchař
1998 - 2002 | hotel Radisson SAS Praha - šéfkuchař
1996 - 1998 | hotel Villa Voyta Praha - šéfkuchař
1993 - 1996 | hotel Renaissance Praha - sous-chef
1991 - 1993 | restaurace La Guillotine, Adelaide Austrálie - šéfkuchař
1990 - 1991 | restaurace Het Schellinkje, Meppel Nizozemí - šéfkuchař
1975 - 1989 | různé hotely a restaurace, Praha


Ocenění

2000 | vítěz President's Award, Hong-Kong, Radisson SAS
2001 | vítěz President's Award, Cancún